Hakkımızda

İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı (İSTEK) tarafından 1996 yılında kurulan Yeditepe Üniversitesi; Türkiye’de birçok alanda öncü, seçkin, akademik ve yönetim kadroları ile Atatürkçü düşüncelerin ışığında çağdaş, araştırmacı, yenilikçi, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu tüm nitelik ve donanıma sahip, teknolojiye hakim, dünya kültürünü tanıyan, öz benliğini güçlendirmiş gençler yetiştirmeyi amaçlıyor. Üniversitemiz, çağdaş akademik program ve uygulamalarıyla bilgi çağına dönük eğitim yapıyor.

Yeditepe Üniversitesi akademik faaliyetlerini Diş Hekimliği, Eczacılık, Eğitim, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Mimarlık, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Tıp ve Ticari Bilimler olmak üzere 13 Fakülte ve 1 Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda 6 bölüm, toplam 77 programda lisans, 4 ön lisans düzeyinde eğitim veriyor. Ayrıca Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Eğitim Bilimleri, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri bünyesindeki 82 yüksek lisans ve 43 doktora programında lisansüstü düzeyde eğitimlerini yürütüyor. Eğitim dili İngilizce olan Yeditepe Üniversitesi, kurulduğu günden bu yana 26 Ağustos Yerleşimi içerisinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençleri hayata hazırlıyor.

Yeditepe Üniversitesi Kalite Güvence Müdürlüğü Yökak'ın Yönetmeliği çerçevesinde Akademik ve İdari birimlerin şartlara uygun çalışmasının sürdürülebilmesi ve izlenmesi amacıyla kurulmuştur.